Du behöver (6 port)
600 g nötfärs (10-12 %)
3,6 dl okokt ris (300 g)
1 påse tacokrydda utan tillsatt socker (t.ex. Frankful)
1 burk tacosås/salsasås (styrka efter smak)
1 msk sojasås
1 msk torkad oregano
1 gul lök
1 paprika
2 klyftor vitlök
1 dl majs
1 tetrapack kidneybönor
250 g cocktailtomater
1 dl lätt crème fraiche, smak paprika chili
2,5 dl naturell lättkvarg
2 dl (100 g) riven mager ost (12 %)
1 msk rapsolja att steka i
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Hacka lök och paprika. Pressa i vitlök. Stek i lite olja tills bitarna är mjuka. Häll i en skål och ställ åt sidan.
- Stek köttfärsen. Krydda med tacokrydda, sojasås och oregano.
- Blanda ner lök/paprika blandningen. Häll i tacosåsen och rör runt. Blanda ner majs och kidneybönor.
- Blanda lätt crème fraiche med kvarg. Halvera cocktailtomaterna.
- Ta fram en ugnsfast form. Smörj den lite i botten. Lägg i ris först, sen tacofärsen. Fördela kvargblandningen ovanpå. Lägg på tomathalvorna och strö riven ost på.
- Grädda i ugnen på ca 200 grader (varmluftsugn i 25-30 min tills osten fått färg.
- Servera tacogratängen med en god sallad.
Näringsinnehåll per portion:
Kcal 590
Protein 41 g
Kolhydrater 57 g
Fett 20 g