Våra recept

Tacogratäng med ris

Ladda ner som pdf

Du behöver (6 port)

600 g nötfärs (10-12 %)

3,6 dl okokt ris (300 g)

1 påse tacokrydda utan tillsatt socker (t.ex. Frankful)

1 burk tacosås/salsasås (styrka efter smak)

1 msk sojasås

1 msk torkad oregano

1 gul lök

1 paprika

2 klyftor vitlök

1 dl majs

1 tetrapack kidneybönor

250 g cocktailtomater

1 dl lätt crème fraiche, smak paprika chili

2,5 dl naturell lättkvarg

2 dl (100 g) riven mager ost (12 %)

1 msk rapsolja att steka i

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Hacka lök och paprika. Pressa i vitlök. Stek i lite olja tills bitarna är mjuka. Häll i en skål och ställ åt sidan.
  • Stek köttfärsen. Krydda med tacokrydda, sojasås och oregano.
  • Blanda ner lök/paprika blandningen. Häll i tacosåsen och rör runt. Blanda ner majs och kidneybönor.
  • Blanda lätt crème fraiche med kvarg. Halvera cocktailtomaterna.
  • Ta fram en ugnsfast form. Smörj den lite i botten. Lägg i ris först, sen tacofärsen. Fördela kvargblandningen ovanpå. Lägg på tomathalvorna och strö riven ost på.
  • Grädda i ugnen på ca 200 grader (varmluftsugn i 25-30 min tills osten fått färg.
  • Servera tacogratängen med en god sallad.

Näringsinnehåll per portion:

Kcal 590

Protein 41 g

Kolhydrater 57 g

Fett 20 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)