Du behöver ( 4 port)
4 laxfiléer (500 g totalt)
240 g äggnudlar (torrvikt)
500 g frysta wokgrönsaker
1 dl teriyakisås
2 msk sojasås
1 vitlöksklyfta
1 msk sesamfrön
salt/peppar
1/2 msk rapsolja till stekning
Gör så här:
- Hetta upp en stekpanna med lite olja. Pressa i en klyfta vitlök. Stek de frysta wokgrönsakerna på hög/medelhög värme i 5-6 minuter. Häll av i en skål och ställ åt sidan.
- Dela varje laxbit i mindre bitar och stek tills de är gyllenbruna. Sänk plattan till låg värme.
- Koka äggnudlarna enligt instruktioner på förpackningen.
- Lägg i äggnudlar och wokgrönsaker i stekpannan med laxen. Häll på teriyakisås och sojasås och blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
- Toppa med sesamfrön.
Näringsinnehåll per portion: 600 Kcal
Protein 36,5 g
Kolhydrater 55 g
Fett 25 g