Våra recept

Teriyakilax med nudlar och wokgrönsaker

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver ( 4 port)

4 laxfiléer (500 g totalt)

240 g äggnudlar (torrvikt)

500 g frysta wokgrönsaker

1 dl teriyakisås

2 msk sojasås

1 vitlöksklyfta

1 msk sesamfrön

salt/peppar

1/2 msk rapsolja till stekning

Gör så här:

  • Hetta upp en stekpanna med lite olja. Pressa i en klyfta vitlök. Stek de frysta wokgrönsakerna på hög/medelhög värme i 5-6 minuter. Häll av i en skål och ställ åt sidan.
  • Dela varje laxbit i mindre bitar och stek tills de är gyllenbruna. Sänk plattan till låg värme.
  • Koka äggnudlarna enligt instruktioner på förpackningen.
  • Lägg i äggnudlar och wokgrönsaker i stekpannan med laxen. Häll på teriyakisås och sojasås och blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa med sesamfrön.

Näringsinnehåll per portion: 600 Kcal

Protein 36,5 g

Kolhydrater 55 g

Fett 25 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)