Våra recept

Thai-inspirerad kyckling- och quinoasallad med jordnötssås

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 portioner)

600 g kycklingfilé (rå vikt)

2 dl quinoa (otillagad)

1/4 litet rödkålshuvud

1 stor morot

2 dl sockerärtor (ca 80 g)

30 g jordnötter (att toppa med)

2 tsk rapsolja till stekning

Sås

50 g jordnötssmör

2,5 dl matlagningsgrädde 4 % (Milda mat lätt)

1 msk honung

1 tsk limejuice (+ limeklyftor till salladen)

2-3 tsk sojasås

1/2 tsk malen ingefära  

1 vitlöksklyfta

1 tärning kycklingbuljong

Gör så här

  • Koka quinoa enligt instruktioner på förpackningen
  • Strimla rödkål och riv morot.  
  • Häll i quinoa, rödkål, morot och sockerärtor i en stor skål och blanda runt.
  • Koka upp matlagningsgrädde i en kastrull och smula ner buljong. Sänk värmen och häll i resterande ingredienser till såsen. Rör runt och stäng sen av plattan. Låt svalna något.
  • Stek kycklingen i lite olja. Salta och peppra. Skiva upp i  bitar och lägg i salladen.
  • Häll såsen över salladsblandningen och blanda runt.
  • Toppa med jordnötter och skivad lime.  

Näringsinnehåll per portion: 560 kcal

Protein 48 g

Kolhydrat 45 g

Fett 20 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)