Du behöver (4 port)
Kikärtsbiffar
400 g kokta kikärtor (ca 2 tetrapack)
1 äpple
1 morot
2 ägg
2 msk ströbröd
1 msk curry
2 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta
salt/peppar
1 msk rapsolja att steka i
Tillbehör
3,2 dl okokt havreris (240 g)
1/2 tärning grönsaksbuljong
300 g fryst broccoli
100 g fryst majs
2,5 dl naturell kvarg (0,2 %)
0,5 dl (ca 50 g) mango chutney
Gör så här:
- Skölj av kikärtorna i ett durkslag om du använder tetrapack. Riv morot och äpple.
- Mixa kikärtor med morot, äpple, ägg, ströbröd, curry, spiskummin, pressad vitlök. Smaka av smeten med salt/peppar.
- Forma smeten till biffar. Biffarna blir lösare om du använder kikärtor i tetrapack jämfört med egenkokta. Evt. kan du behöva tillsätta 0,5 msk extra ströbröd.
- Stek på medelhög värme i rapsolja (de bränns lätt vid hög värme). Stek ca 3-4 minuter per sida och vänd försiktigt.
- Koka havreris med 1/2 tärning buljong. Lägg i broccoli och majs sista minuterna i kokvattnet.
- Blanda kvarg och mango chutney till en sås (spara lite mango chutney att garnera med). Tillsätt 1-2 msk vatten om såsen blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.
- Servera kikärtsbiffar med havreris, broccoli, majs och mango chutney sås.
Näringsinnehåll per portion:
Kcal 560
Protein 30 g
Kolhydrat 66 g
Fett 13 g