Våra recept

Kikärtsbiffar med havreris och mango-chutney sås

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

Kikärtsbiffar

400 g kokta kikärtor (ca 2 tetrapack)

1 äpple

1 morot

2 ägg

2 msk ströbröd

1 msk curry

2 tsk spiskummin

1 vitlöksklyfta

salt/peppar

1 msk rapsolja att steka i

Tillbehör

3,2 dl okokt havreris (240 g)

1/2 tärning grönsaksbuljong

300 g fryst broccoli

100 g fryst majs

2,5 dl naturell kvarg (0,2 %)

0,5 dl (ca 50 g) mango chutney

Gör så här:

  • Skölj av kikärtorna i ett durkslag om du använder tetrapack. Riv morot och äpple.
  • Mixa kikärtor med morot, äpple, ägg, ströbröd, curry, spiskummin, pressad vitlök. Smaka av smeten med salt/peppar.
  • Forma smeten till biffar. Biffarna blir lösare om du använder kikärtor i tetrapack jämfört med egenkokta. Evt. kan du behöva tillsätta 0,5 msk extra ströbröd.
  • Stek på medelhög värme i rapsolja (de bränns lätt vid hög värme). Stek ca 3-4 minuter per sida och vänd försiktigt.
  • Koka havreris med 1/2 tärning buljong. Lägg i broccoli och majs sista minuterna i kokvattnet.
  • Blanda kvarg och mango chutney till en sås (spara lite mango chutney att garnera med). Tillsätt 1-2 msk vatten om såsen blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera kikärtsbiffar med havreris, broccoli, majs och mango chutney sås.

Näringsinnehåll per portion:

Kcal 560

Protein 30 g

Kolhydrat 66 g

Fett 13 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)